Het bedieningssysteem


Afhankelijk van de deurafmetingen, de gebruiksfrequentie en het bedieningsgemak kan de bediening van de industriedeur gebeuren met behulp van een handgreep, trekkoord, handtakel of een elektrische aandrijving.

Indien u beschikt over een handbediende industriedeur, zal ze uitgerust zijn met een handgreep en trektouw. Het openen van de industriedeur kan door de handgreep vast te nemen en zo de industriedeur gecontroleerd te openen. Voor het dichtdoen van de industriedeur gebruikt u het trektouw. Indien de industriedeur zodanig groot is dat het deurblad in geopende positie niet meer vanaf de grond bereikbaar is, kan u het daarvoor voorziene touw gebruiken waarmee u de industriedeur rustig kan dichttrekken.

Afsluiting

De industriedeur kan afgesloten worden met behulp van de voorziene schuifgrendel of het cilinderslot. De schuifgrendel is aan de zijkant van het deurblad bevestigd. Als het deurblad volledig beneden is, duwt men de beugel naar voren zodat de pen in het gat in de rails verdwijnt. Klap nu de beugel naar beneden en de industriedeur is vergrendeld. Dit type van vergrendeling is enkel van binnenuit te bedienen.

Indien uw industriedeur is uitgerust met een cilinderslot dan ziet u aan beide zijden van het deurblad een handgreep en cilinder. Dankzij deze cilinder kan de industriedeur langs beide zijden vergrendeld worden. Het cilinderslot heeft, net als een schuifgrendel, een pen die in een gat in de rails verdwijnt.
Ontgrendelen van buitenaf kan enkel met de sleutel. De sleutel bedient dan ook de pal zodat u enkel nog de handgreep moet omdraaien.

Heeft u geopteerd voor een kettingtakel, dan zal u de industriedeur eenvoudig kunnen openen en sluiten met de ketting. Openen gebeurt door aan de ketting te trekken, sluiten gebeurt ook door aan deze ketting te trekken, maar dan in de tegenovergestelde richting. Om de industriedeur met kettingtakel te vergrendelen kan u de ketting vasthaken aan het beugeltje dat aan de zijkant van de sectionale deur is voorzien. Dit kan enkel van binnenuit gebeuren.

Heeft u vragen of wilt u een offerte aanvragen? Contacteer ons, wij helpen u graag verder.

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, vacatures, tips & acties. Blijf op de hoogte!

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij antwoorden graag op al uw vragen. Heeft u graag meer uitleg of bekijkt u liever de mogelijkheden ter plaatse dan bent u altijd welkom.

Contacteer Ons