Bespaar met een sectionale garagepoort


U kunt op meerdere manieren besparen op uw energierekening. Beter isoleren en minder verbruiken zijn de belangrijkste. De garage in het bijzonder is een specifiek aandachtspunt in de isolatie van uw woning. Gelukkig isoleert de nieuwe generatie superisolerende poorten tot 26% beter dan de standaardpoorten.

Een inpandige garage is erg praktisch, maar helaas zijn garagepoorten vaak een zwakke isolatieschakel. Er gaat warmte verloren, en niet alleen wanneer je je auto binnen- of buitenrijdt, gaat er warmte verloren. Ook wanneer de poort lange tijd dicht blijft gaat veel warmte verloren. Om de isolatiewaarde te verbeteren, wordt wel eens geopteerd voor ingewikkelde en prijzige oplossingen. Een sas installeren tussen het woongedeelte en de garage bijvoorbeeld, een dure ingreep waarbij u ook nog eens ruimte verliest.

Investeren in superisolerende en luchtdichte sectionale poort

Een interessantere optie is meteen te opteren voor een superisolerende en zeer luchtdichte sectionale garagepoort. Dankzij een aantal technische aspecten isoleert de Isol-Comfortpoort tot 26% beter dan andere poorten. Bovendien is het een investering die rendeert op drie jaar.

De voordelen van een sectionale poort 

  • Koudebruggen krijgen geen kans, omdat het poortpaneel is opgebouwd volgens het duo-shell principe: er is geen contact tussen het binnenste en buitenste deel. 
  • De luchtdichtheid tussen de poortpanelen wordt onderling sterk verbeterd door het plaatsen van twee afdichtingsrubbers op de panelen. Dat garandeert een luchtdichtheidsklasse 4. De luchtdichtheidsklasse geeft aan hoeveel lucht er per oppervlakte en per tijdseenheid wordt doorgelaten bij een vastgelegde testdruk van 50 Pa. Bij standaard poorten met klasse 2 horen luchtverliezen van 12 m³/m²h. De Isol-Comfortpoorten met klasse 4 beperken de luchtverliezen tot slechts 3 m³/m²h. En een poort die beter luchtdicht is, zal beter scoren voor de EPB-eisen. Het gebruik van specifieke rubberen dichtingen tussen de montagerails van de poort en de buitenmuur sluit koudebruggen na montage uit. Deze dichtingen zorgen eveneens voor het verminderen van de luchtlekken tussen muren en poortblad. 

ADK

Met zijn superisolerende poorten anticipeert ADK op de strengere bouwnormen van morgen. Vanaf 2021 moeten alle nieuwe gebouwen in Europa voldoen aan de BEN-principes: bijna-energieneutraal. Dat betekent onder meer een doorgedreven isolatie. Als u vandaag al voor een superisolerende poort kiest, kunt u de BEN-normen gemakkelijker halen. Naast lagere energierekeningen geniet u ook van bijhorende voordelen zoals premies en kortingen op de onroerende voorheffing. Zie www.energiesparen.be, www.premiezoeker.be

Heeft u interesse in een setionale poort? Wilt u hierover meer informatie ontvangen of een offerte aanvragen? Contacteer ons, wij helpen u graag verder. 

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, vacatures, tips & acties. Blijf op de hoogte!

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij antwoorden graag op al uw vragen. Heeft u graag meer uitleg of bekijkt u liever de mogelijkheden ter plaatse dan bent u altijd welkom.

Contacteer Ons